Eveniment #118
15 iunie - 14 iulie 2022

︎ event (external link)

Adelina Laura Cîmpeanu︎
Do animals have souls?


Având un trecut plin de culori, Adelina Laura Cîmpeanu se remarca prin tentativa fovă de a conferi culoare compozițiilor, dar punctul de plecare al artistei se află în expresia brută de generare a formelor.

Adelina Laura Cîmpeanu este un artist emergent care de-a lungul timpului s-a remarcat prin diferitele subiecte și medii de lucru pe care le-a utilizat în lucrările sale. A absolvit Universitatea Națională de Arte din București, secția pictură, dar din dorința de aprofundare a studiilor, aceasta a continuat cu masteratul în cadrul aceleiași universități.

Pe parcursul anilor, aceasta a abordat mai multe subiecte precum: transcendența, viitorul imprevizibil, țăranii români și lista poate continua, toate fiind strâns legate de viața personală a artistei. Mediile tradiționale de pictură i-au fost de folos inclusiv în construirea unor instalații, cât și în mediul virtual.

“Do animals have souls?” s-a născut într-o perioadă de descoperire a propriului corp și sine al artistei. Schimbarea stilului de viață către veganism a împins-o către întrebările simple pe care fiecare dintre noi și le-a pus într-un moment al existenței noastre. Ca oameni, nu suntem singuri pe acest pământ, suntem înconjurați de cele mai importante creații. Ne bucurăm zilnic de dragostea și atenția lor, le primim energia și le-o oferim pe a noastră în schimb. Prin ce putem surprinde faptul că aceste ființe au sau nu suflet? Prin sugestia și sinteza deplină a animalelor pe care le stilizează prin utilizarea câtorva trăsături, anulând spațiul și afirmând supremația corpurilor acestora, artista așază figurile pe întreaga suprafață a pânzei, luând în considerare jocul cromatic din spațiul aplatizat, organizat prin spontaneitatea definirii elementelor. Lucrările vorbesc despre atitudinea artistei față de una dintre cele mai iubite întrebări. Tu ce crezi, animalele au suflet?

Expoziția continuă programul Feat. Kulterra, exponent al filozofiei Kulterra Gallery: deschidere și dialog marcat de curiozitate și de spirit de aventură. Feat. Kulterra este o ușă deschisă, este vitrina dedicată invitaților; coridorul care duce spre Kulterra Art Store ce va găzdui ”artă în vizită”, atât propuse de alte galerii cât și de către artiști în mod direct. Vitrinele culoarului care dau înspre curte, vor avea un chip nou în fiecare lună, atrăgând atenția vizitatorilor cu privire la artiști care nu sunt în mod necesar reprezentați de Kulterra Gallery, ba chiar dimpotrivă. De asemenea, alte galerii de artă vor putea ieși din propriile spații, ”migrând” simbolic, selectiv și temporar în vitrinele dedicate proiectului.

Partener strategic: 
Kulterra
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio București FM, Spotmedia, IQads, Zile și Nopți, B365.ro, Cărturești, curatorial.ro, Propagarta, Ziarul Metropolis, Observator Cultural, The Institute, Zeppelin, Modernism, Revista Golan, PRwave, Bookblog, goingout.ro, bucharest-guide.ro, probucuresti.ro, 4arte, Iqool, Munteanu, SMARK.
Artwork: Adelina Laura Cîmpeanu

Celula de Arta 2023 
︎        ︎