Eveniment #115
3 - 5 iunie 2022

︎ event (external link)

Connecting Realities︎
World Environment Day


În 3-5 iunie, arta reciclată și tehnologia își dau mâna la Chișinău și sărbătorim Ziua Mondială a Mediului.

Timp de trei zile, artiștii din cadrul Asociației Culturale Art Mirror și Celula de Artă organizează expoziții simultane în 5 orașe: Chișinău, Barcelona, Londra, Cluj-Napoca și Bistrița.

La Chișinău, evenimentul are loc sub Arcul de Triumf, în perioada 3-5 iunie, iar accesul este gratuit.

Sub numele World Environment Day - Connecting Realities, vizitatorii vor descoperi zeci de lucrări artistice realizate din materiale reciclate. În lucrările lor artiștii abordează diferite subiecte existențiale pentru societatea actuală.

În plus, începând de sâmbătă 4 iunie, cu ajutorul unor instalații tip portaluri cu transmisie live, realizate tot din materiale reciclate, vizitatorii se pot conecta în timp real cu participanții din Cluj-Napoca, Bistrița, Barcelona și Londra, orașe care fac și ele parte din eveniment.

În cadrul unui eveniment pan-european, Art Mirror mobilizează mai multe orașe pentru un scop comun, acela de a lupta împreuna pentru planeta noastră și împotriva schimbărilor climatice.
Dorim să arătăm cum arta și sustenabilitatea se pot reuni într-un proiect spectaculos, care servește o cauză mai mare.

𝟓 𝐨𝐫𝐚𝐬̦𝐞 𝐜𝐨𝐦𝐮𝐧𝐢𝐜𝐚̆ 𝐢̂𝐧𝐭𝐫𝐞 𝐞𝐥𝐞

Cu ocazia Zilei Internaționale a Mediului, orașe din Republica Moldova, România, Spania și Marea Britanie își dau mâna în cadrul unui amplu eveniment de conștientizare a importanței respectării mediului înconjurător.

În 5 iunie, de Ziua Mediului, oricine se poate conecta în timp real cu participanții de la evenimentele similare din Londra, Cluj-Napoca, Bistrița, Chișinău și Barcelona, prin intermediul unor portaluri live, realizate din materiale reciclate.

Instalația din Chișinău care va face livestreamul va fi creată din câteva sute de flori din pudră de piele naturală în cromatica steagului Ucrainei.

Portalul va fi format din ecran led modular rezistent la apă, special pentru evenimente în exterior.

Va exista și un program de livestream: sâmbătă se vor conecta cu instalațiile din Cluj, Bistrița și Chișinău, iar duminică, cele din Cluj, Bistrița, Chișinău, Londra, Barcelona.

𝐒𝐨𝐥𝐢𝐝𝐚𝐫𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞 𝐟𝐚𝐭̦𝐚̆ 𝐝𝐞 𝐬𝐢𝐭𝐮𝐚𝐭̦𝐢𝐚 𝐝𝐢𝐧 𝐔𝐜𝐫𝐚𝐢𝐧𝐚

În cadrul evenimentului, organizatorii își arată solidaritatea față de artiștii ucraineni.

Vor fi expuse zeci de lucrări și ilustrații ale artiștilor ucraineni, iar prin intermediul portalurilor conectate între ele, mesajele de solidaritate ale participanților vor ajunge la ucraineni, aflați în mai multe colțuri ale lumii.

Artiștii care expun sunt Viktoria Cherniakhivska, Cristina Cantemir, Florin Marc, Daniel Loagar, Mihai Russen și Andrei Cornea.

Partener strategic: 
???
Parteneri media: Direcției de Cultură din Republica Moldova, Kaufland, Bis Concert si OTP Bank.
Celula de Arta 2023 
︎        ︎