Eveniment #122 
23 iulie - 13 august 2022

︎ event (external link)

Andra Achim & Andrei Măgureanu︎
Under pressure


Expoziția Under pressure reprezintă colaborarea între 2 prieteni, el fotograf, ea ceramistă.

Pornind de la ideea că stresul nu discriminează iar mass-media bombardează zi de zi cu informații șocante, oamenii au devenit din ce în ce mai presați de context.

Stresul și anxietatea constante ne dictează sentimente mixte pe care nici nu apucăm să le discernem că sunt alterate de informații noi. Suntem urmăriți pe tot parcursul zilei, în cele mai simple acțiuni cotidiene, asemenea animalelor supuse experimentelor.

Prin lucrările lor, artiștii doresc să surprindă sentimentele copleșitoare ale vieții și să le prezinte într-o instalație mixtă ce poate releva răspunsul.

Andra Achim este născută în 1989 în București, absolventă a Secției de Ceramică din cadrul Unarte București în 2018.

A participat la numeroase expoziții de grup, cele mai importante fiind:
Art Safari 2021, Ne cheamă Iele (2021, 2022 - Manasia Hub), Bombe și oameni (2022 - Carol 53), Flori si oameni ( 2022 - Contemporan hair space), Design de Obiect (2022 - Galeria Galateea).

Artista lucrează la un atelier de ceramică (ArtTime Atelier), unde susține cursuri în regim de hobby.

Andrei Măgureanu, sau Măgu, a găsit un aparat pe film cu accesorii într-un târg bucureștean în anul 2005. Atunci a început călătoria și pasiunea pentru târguri și fotografie. Găsind toate ciudățeniile de aparate și formate de peliculă a început să experimenteze tehnici neconvenționale. Din 2012 a pus bazele colectivului de fotografie pe film AM Fotografii împreună cu care a expus în cadrul mai multor evenimente culturale în București. Studiile în urbanism la UAUIM au ghidat atenția asupra spațiului public și al calcanelor, concluzionând într-un album de desenat pentru graffiti care se dorește a aduce atenția asupra acestui potențial de înfrumusețare a imaginii urbane.

Partener strategic: 
Carol 53
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio București FM, Spotmedia, IQads, Zile și Nopți, B365.ro, Cărturești, curatorial.ro, Propagarta, Ziarul Metropolis, Observator Cultural, The Institute, Zeppelin, Modernism, Revista Golan, PRwave, Bookblog, goingout.ro, bucharest-guide.ro, probucuresti.ro, 4arte, Iqool, Munteanu, SMARK.
Artwork: Adelina Cîmpeanu

Celula de Arta 2023 
︎        ︎