Eveniment #117
2 iunie - 2 iulie 2022

︎ event (external link)

Vertebra︎
sightless target


Grupul Vertebra este la a doua apariție în cadrul galeriei Celula de Artă, de această dată în noul spațiu Galeria Verticală, unde aduc lucrarea “sightless target”.

“Sentimentul de incertitudine este emoția pe care încercăm să o profilăm în această lucrare, nesiguranța inevitabilă ce se răspândește și ne influențează stilul monoton de viață.

Starea de nesiguranță și de pericol iminent este conferită de cele trei elemente atârnate și suprapuse, ce au forma unor arme de tip sniper, direcționată amenințător către publicul privitor. O a doua parte a instalației - laserele al căror punct de origine este luneta armelor, interacționează direct cu publicul ce trece prin fața acestora, selectându-i pe aceștia ca pe ținte /potențiale victime aleatorii.” - grupul Vertebra.

Vertebra este un grup format din 3 sculptori absolvenți ai UNARTE - 3 identități artistice diferite unite într-o singură entitate comună datorită nemulțumirilor sau problemelor cu care societatea actuală se confruntă, și implicit și ei.

Partener strategic: 
Random Space
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio București FM, Spotmedia, IQads, Zile și Nopți, B365.ro, Cărturești, curatorial.ro, Propagarta, Ziarul Metropolis, Observator Cultural, The Institute, Zeppelin, Modernism, Revista Golan, PRwave, Bookblog, goingout.ro, bucharest-guide.ro, probucuresti.ro, 4arte, Iqool, Munteanu, SMARK.
Artwork: Cristina Corobleanu

Celula de Arta 2023 
︎        ︎