Ionuț Postolache︎
Un punct care merge pe jos
La vernisajul Un punct care merge pe jos, artistul Ionuț Postolache va participa cu un performance live, care are rolul de a evidenția expresivitatea liniei în desen prin tehnicile tuș, laviu, liner.
"Bucuria de a desena, lipsa de inhibiție, modul în care eu tratez opera este unul gestual. Curajul în a folosi plasticitatea in artă este cu totul prezentă în compozițiile mele, considerând că în artă nu există greșeală, ci doar manifest, trăire, care este deasupra tuturor prejudecăților omenești.
“Eu sunt Artistul” este un motto care îmi permite libertatea de a mă exprima în nevoia de a dărui publicului un moment de performance live, unde se va vedea cu desăvârșire care sunt pașii în realizarea unei opere de artă.
Atent detaliat, veți observa în lucrările mele cum, cu ușurință, sculptez volumul personajelor. Hașura este unealta ce redă cu forța, perspectiva și centrul de interes al compoziției.
Dorința este aceea de a arăta privitorului modul în care “Eu artistul” parcurg, decodific prin imagini momentul de contemplare al “frumosului”.
“O linie este un punct care a mers pe jos.“
Paul Klee (1879-1940)
Ionuț Claudiu Postolache - artist grafician și sculptor, este un tânăr artist care a absolvit recent masterul în grafică (gravură), iar licența în sculptură- ambele la Universitatea Națională de Arte București. Încă din copilărie și-s descoperit înclinația pentru artă,
urmând-o cu o pasiune și imaginație de neoprit. În lucrările sale pot fi remarcate subiectele care i-au atras interesul de-a lungul timpului: anatomie umană, imagini cinetice, portrete, povestiri biblice și
mitologice.
Liniile modulate și pline de expresivitate, inspirate de mari graficieni precum Durer și Leonardo da Vinci, sunt unul dintre elementele sale caracteristice. Aici pot fi adăugate și compozițiile îndrăznețe, cu
suprapuneri de planuri în perspectivă, și texturile hașurate cu pricepere, care conferă lucrărilor ritm și contrast.
În mod deosebit, pe lângă desen, este fascinat de estetica și funcționarea mecanismelor pe care le
îmbină cu pricepere de autodidact în sculpturi cinetice la scară mare. De la pagini din carnetele de schițe,
acestea devin realitate și uimesc prin conceptul care îmbină estetica mecanicii cu aspectul funcțional.
Partener strategic:
Random Space
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio București FM, Spotmedia, IQads, Zile și Nopți, B365.ro, Cărturești, curatorial.ro, Propagarta, Ziarul Metropolis, Observator Cultural, The Institute, Zeppelin, Modernism, Revista Golan, PRwave, Bookblog, goingout.ro, bucharest-guide.ro, probucuresti.ro, 4arte, Iqool, Munteanu, SMARK.
Artwork: Adelina Laura Cîmpeanu