Eveniment #126 
4 - 10 septembrie 2022

︎ event (external link)

FOCUS UCRAINA︎
WAR ON WAR


Între 4 – 20 septembrie va putea fi vizitată instalația artistică War on War, ce aduce aduce la un loc sculpturi și instalații de artă prin care 8 artiști români continuă să ia atitudine împotriva războiului din Ucraina și să militeze pentru pace, folosindu-se de arta lor pentru a să mișca, a motiva și a împinge la acțiune.

Expoziția vine în continuarea showcase-ului caritabil Bombe și oameni. Artiști uniți împotriva războiului / Bombs and Humans. United Artists against War, pusă la cale de curatorii Raluca Ilaria Demetrescu și Daniel Loagăr, care s-a desfășurat între 12 martie și 2 aprilie în București și care a reunit peste 75 de artiști din cele două țări și a instalației Stop the War (in Ukraine), care a putut fi vizitată între 29 aprilie – 28 iulie, în Piața Regelui Mihai din București

Ambele demersuri au strâns revolta, neputința, durerea, uimirea, scârba și empatia artiștilor în lucrările expuse și și-a propus să dea o nouă dimensiune acestei situații de criză prin reprezentările artistice pe care le inspiră.

Artiștii care expun sunt: Daniel Loagăr, Alex Manea, Misha Diaconu, Mihai Rusen, Denis Nanciu, Sergiu Chihaia, Ion Alexandru, Cristian Seușan și Alexandra Ungureanu.

Partener strategic: 
Muzeul Județean Buzău

Celula de Arta 2023 
︎        ︎