Eveniment #154
18 aprilie 2023

︎ event (external link)

Group Exhibition︎
Nuvo Nouveaux


Marți, după Paște, vom colapsa realitatea pentru dumneavoastră. Din infinitatea de posibilități de a compune, recompune și re-contextualiza obiecte materiale și imateriale, obiecte ce și-au pierdut memoria și utilitatea, sau din lucruri aparent banale - am ales o serie de Obiecte Posibile. Obiecte posibile ce vor încerca să vă impună realitatea văzută sau simțită de creatorii lor. Acești creatori au practici foarte diferite, dar percep ca un punct comun o abordare a însușirii directe a realității.

Nuvo este un experiment dadaist prin care s-au alăturat câțiva artiști aparent fără legătură unul cu altul dar pe care îi unește o afinitate electivă în a vedea frumosul sau sensul acolo unde puțini caută.

În resturile unui incendiu, în mecanica întâmplării, în obiectel rămase orfane de utilitate, în absență, în toate cuvintele pe care le rostim într-o zi, în acumulare, în repetiție și, de ce nu, în distrugere. Ce legătură este între artă și acumulare, fragmentare, deconstrucție compresie și expansiune sau eliminarea creativității?

Nuvo abordează avantajele pierderii ca punct de plecare în crearea de noi estetici și ca impuls creator ce determină ieșirea din inerție.

Alex Manea ︎ Anca Coller ︎ Andreias Welther ︎ Bogdan Negulescu ︎ Daniel Loagăr ︎ Ion Alexandru ︎ Raluca Băjenaru ︎ Ștefan Matei ︎ Silviu Petrescu
Partener strategic:
ArtSafe
Parteneri media:
Radio România Cultural, Radio Bucuresti FM, spotmedia.ro, IQads, Zile si Nopti, B365.ro, Happening, Cărturești, curatorial.ro, Propagarta, Revista Golan, Ziarul Metropolis, Observator cultural, The Institute, Revista Zeppelin, Modernism Punct Ro, PRwave, GoNEXT, bookblog.ro, 4arte, Empower Artists, IQool, Goingout.ro, Bucharest-Guide.ro, probucuresti.ro, Munteanu, SMARK
Celula de Arta 2023 
︎        ︎