Eveniment #151
23 martie - 24 aprilie 2023

︎ event (external link)

Cristian Brânzescu︎
Incandescent


"Lumină, scântei, flăcări, incandescenţă, materie arsă, cenuşă, dihotomiile distrugere-creaţie, lumină-întuneric, material-imaterial, reprezintă componentele adunate în creuzetul proiectului meu “Focul-Metamorfoze”, din care se desprinde şi “Incandescent”.
Dacă ar fi să mă raportez la cuvintele cheie menţionate mai sus, constat că acestea se pot identifica cu uşurinţă trăirilor unui artist. De cele mai multe ori actul artistic presupune procesul de transfer a ideilor şi trăirilor în lumea materială, astfel, acesta poate fi considerat şi un act de purificare interioară, prin care am filtrat ideile şi am construit conceptul care a stat la baza proiectului meu.

Vorbeam mai sus despre “pasiune” şi “frământări”. Acestea se regasesc într-un dialog ludic pe pânzele mele. Pasiunea se transferă în lucrare prin incandescenţă, temperatura de culoare, cromatică, contrast, iar frământările se pot regăsi prin grafismele şi tuşele aflate la graniţa dintre echilibru şi hazard.

Sper ca pasiunea mea sã mã însoţeascã şi mai departe, iar lucrãrile sã invite privitorul la contemplare. “Lumea are nevoie de artã!" - Cristian Brânzescu

Cristian Brânzescu este student în anul I la Master/Picturã, în cadrul Universitãţii Naţionale de Arte Bucureşti. Alături de pictură, sculptura, instalaţiile, pregatirea din domeniul fotografic şi cunoştinţele dobândite in domeniul digital au contribuit la dezvoltarea sa ca artist.

Arta a fãcut parte mereu din viaţa lui, fie cã a fost vorba despre picturã sau fotografie. Aceste douã activitãti l-au însoțit încã din copilãrie. Își aduce aminte cu plãcere de şedinţele de desen sau de picturã în guaşe, de micul laborator realizat acasã unde, alãturi de tatãl său, developa şi transfera pe hârtie fotografiile realizate pe film.

Aşa cum era firesc, a apãrut nevoia de a depãşi acest nivel de hobby și s-a îndreptat astfel cãtre instituţii care puteau sã îi ofere educaţia necesarã pentru a aprofunda aceste frumoase meserii. Mai întâi a absolvit Şcoala de Artã Bucureşti, secţiile de picturã şi artã fotograficã, apoi Universitatea Naţionalã de Arte Bucureşti, secţia Picturã, clasa Profesor Petru Lucaci.

Partener strategic:
Casa Carol, Kulterra Gallery, Random Space, ArtSafe, Palatul Bragadiru
Artwork:
Alexandru Ion
Parteneri media:
Radio România Cultural, Radio București FM, Spotmedia, IQads, Zile și Nopți, B365.ro, Happ.ro, Cărturești, Curatorial, Propagarta, Revista Golan, Ziarul Metropolis, Observator Cultural, The Institute, Zeppelin, Modernism, PRwave, Bookblog, 4arte, Iqool, goingout.ro, bucharest-guide.ro, probucuresti.ro, Munteanu, SMARK.
Celula de Arta 2023 
︎        ︎