Eveniment #139
10 - 25 decembrie 2022

︎ event (external link)

Sergiu Georgian Mazerschi︎
Alo! Cine-i?!?


“Alo! Cine-i?!?” este un detaliu dintr-o serie de detalii ale unei lucrări ce prezintă o lume ireală, o metaforă a lumii în care trăim. Personajul principal, fata care vorbește la telefon, poate fi oricine, un personaj care nu se regăsește printre atât de multe alte personalități reprezentate vizual de alte ființe, oameni care nu se regăsesc în anumite momente/situații ale vieții.

Sergiu Georgian Mazerschi este artist plastic ce se exprimă în diferite medii: artă de șevalet, murale, design grafic, decorațiuni, tatuaje. Semnătura lui artistică ce se regăsește în toate formele de exprimare o reprezintă sticker-ul, ca și metaforă a modului în care interacționează oamenii.

Sergiu Georgian Mazerschi (n. 1979, Bacău), a absolvit Liceul de Artă George Apostu din Bacău, iar în 2003 obține diploma de grafician la finalul celor cinci ani de studii în cadrul Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca. În 2007 devine absolvent al cursurilor de Multimedia Design (2 ani) organizate de Academia Tehnică din Copenhaga.

Începând cu 2009 predă la Liceul de Arte Plastice „George Apostu” din Bacău, după care se transferă la Liceul de Arte Plastice „Romulus Ladea” din Cluj Napoca, în 2017, odată cu începerea studiilor doctorale în cadrul U.A.D. Cluj Napoca (în 2020 obține titlul de Doctor în Arte Plastice).


În calitate de profesor, Mazerschi organizează, cu titlul permanent, activități extrașcolare reunite sub denumirea de Comunitatea 156, în intenția lui de a contribui la schimbarea percepției asupra sistemului de învățământ din România.

Expoziția este organizată în parteneriat cu Săfițicuminți Gallery.

Partener strategic: 
Carol 53
Artwork:
Alexandru Ion & Angela Mincă
Parteneri media:
Radio România Cultural, Radio București FM, Spotmedia, IQads, Zile și Nopți, B365.ro, Cărturești, curatorial.ro, Propagarta, Ziarul Metropolis, Observator Cultural, The Institute, Zeppelin, Modernism, Revista Golan, PRwave, Bookblog, goingout.ro, bucharest-guide.ro, probucuresti.ro, 4arte, Iqool, Munteanu, SMARK.
Celula de Arta 2023 
︎        ︎