Eveniment #144
12 - 27 ianuarie 2023

︎ event (external link)

Bogdan George Negulescu︎
Reflexia Luminii


Vernisaj 12 ianuarie, ora 19:00

„Totul este frecvență. Atunci când toate frecvențele luminii sunt absorbite de o suprafață, percepem negrul, iar cand acestea sunt reflectate rezultă albul.

În completarea non-culorilor, întreg spectrul cromatic se dispersează prin metode de reprezentare artistică, în dimensionalități ce concentrează atenția către o singură culoare. De la micro la macro, de la invizibil la vizibil, conceptul artistic abordat face posibilă o experiență de înțelegere a culorilor.

Fiind inginer ca primă specializare, am căutat să exprim, prin mijlocirea artei, o realitate demonstrată științific, și anume că totul este energie și mișcare. Pornind de la o disciplină exactă, modelez culoarea prin reprezentări abstracte. Am început prin a fi convins că nimic nu e real dacă nu poate fi văzut și măsurat; în timp, mi-am descoperit pasiunea pentru artă, iar acest parcurs m-a condus către o viziune mai incluzivă și holistică asupra realității.

Infinitul capătă limite doar în mintea umană; o dată definit, marcat, conceptualizat, el devine finit. Acestea fiind spuse, concluzia la care am ajuns este că limita suntem noi.” - Bogdan George Negulescu

Partener strategic: 
ArtSafe
Curator:
Iselin Huluba
Parteneri media:
Radio România Cultural, Radio București FM, Spotmedia, IQads, Zile și Nopți, B365.ro, Happ.ro, Cărturești, Curatorial, Propagarta, Revista Golan, Ziarul Metropolis, Observator Cultural, The Institute, Zeppelin, Modernism, PRwave, Bookblog, 4arte, Iqool, goingout.ro, bucharest-guide.ro, probucuresti.ro, Munteanu, SMARK.
Celula de Arta 2023 
︎        ︎