Eveniment #136
2022

Louis Kareem Jamal︎
Spinifer Daemon I Homeland


Louis Kareem Jamal (n. 1998) artistă vizuală de origine yemenită, stabilită în România, practică arta ca pe o formă de (auto)terapie, scrutând în(spre) sine.

“Lucrările expuse prin Celula de Artă în cadrul Kulterra Gallery au o dimensiune interioară cu accente mistice și filosofice, se referă la propriul sine și transformările personale în sine cât și în raportul artistei cu celălalt. Jamal e una dintre ființele acelea contemplative, iar fata/fața "Spinifer Daemon" este însuși scorpionul care preia forma sufletului. Acest daemon subminează trăsăturile umane, li se suprapune și încet dar sigur asimilează procesele relaționale de protecție și se poartă ca un gardian spiritual.Interferența dintre cele două spații ale universului macro și cel micro duc la întâlnirea autorului acestor picturi cu Sinele.” -
Louis Kareem Jamal, Raluca Ilaria Demetrescu

Expoziția continuă programul Feat. Kulterra, exponent al filozofiei Kulterra Gallery: deschidere și dialog marcat de curiozitate și de spirit de aventură. Feat. Kulterra este o ușă deschisă, este vitrina dedicată invitaților; coridorul care duce spre Kulterra Art Store ce va găzdui ”artă în vizită”, atât propuse de alte galerii cât și de către artiști în mod direct. Vitrinele culoarului care dau înspre curte, vor avea un chip nou în fiecare lună, atrăgând atenția vizitatorilor cu privire la artiști care nu sunt în mod necesar reprezentați de Kulterra Gallery, ba chiar dimpotrivă. De asemenea, alte galerii de artă vor putea ieși din propriile spații, ”migrând” simbolic, selectiv și temporar în vitrinele dedicate proiectului.
Curator: Raluca Ilaria Demetrescu
Partener strategic: Kulterra Gallery
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio București FM, Spotmedia, IQads, Zile și Nopți, B365.ro, Cărturești, curatorial.ro, Propagarta, Ziarul Metropolis, Observator Cultural, The Institute, Zeppelin, Modernism, Revista Golan, PRwave, Bookblog, goingout.ro, bucharest-guide.ro, probucuresti.ro, 4arte, Iqool, Munteanu, SMARK.
Celula de Arta 2023 
︎        ︎