Eveniment #72
22 februarie - 14 martie 2021

︎ event (external link)

Ioana Cristodorescu︎
APERITIVO


Ioana a creat lucrarea “Aperitivo” inspirată fiind de perioada în care a locuit în Milano, Italia. Compoziția lucrării pleacă din simbolistica substantivului italian “Aperitivo”, care definește o cină cu aperitive sau un cocktail. Lucrarea prezintă ideea de șuetă, bârfă, într-un ambient cotidian, imaginar creat de cromatica și tușele puternice.

Compoziția transmite un conflict între severitatea construcției și cea a culorii, între analiza lucidă și momentul particular al percepției. Picturalitatea stă chiar în acest dialog continuu dintre linie și pata de culoare în care a încercat să armonizeze privirea rece cu puterea emoțională a percepției.

Artista a creat un joc subtil, echilibrat, între desen și culoare, folosind o tehnică mixtă de acrylic, pastel și tempera. Ioana își propune ca, prin gestul expresionist, să desprindă esența vizuală și să
surprindă o ipostază a oricărui lucru supus analizei. Vitalitatea și spiritul ei alert, aflat într-o permanentă căutare, dialoghează cu gestualitatea, exprimându-și astfel sentimentele și emoțiile prin arta abstractă ca direcție stilistică.

Ioana Cristodorescu este studentă în anul lll, în cadrul Universității Naționale de Arte București, secția pictură. În 2019 a studiat cu o bursă în cadrul Universității di Belle Arti di Brera din Milano, Italia.

Partener strategic: 
Carol 53, ATOMA, Wood be Nice
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio București FM, AGERPRES, Cațavencii, Spotmedia, Iqads, Zile și Nopți, Ziarul Metropolis, Observator Cultural, The Institute, Zeppelin, PRwave, Bookblog, 4arte, Design Events, Iqool, Munteanu, SMARK.

Celula de Arta 2023 
︎        ︎