Eveniment #75
29 martie - 11 aprilie 2021

︎ event (external link)

ATOMA︎
Pharmakon


Lucrarea ”Pharmakon” face parte din proiectul ”Mass Media” unde își propune sa demonstreze ca mijloacele de comunicare în masă, propagă strategii “culturale” distructive, care împing la un consumerism informațional neselectiv.
Zilnic sau periodic apelăm la pastile pentru a calma, trata sau a preveni anumite afectiuni. Azi un somnifer, mâine un analgezic, poimâine un antitusiv şi descoperi astfel că nu mai poţi trăi fără ele.
Majoritatea reclamelor TV sunt la medicamente având o frecvenţă abuzivă. Informaţia precară care însoţeşte diverse reclame poate influența un om neavizat care nu consultă surse de specialitate și le folosește după ureche, aşteptând efectele.

Anumite clase de medicamentele creează o dependență psihică. Dependența poate fi definită ca o boala cronică care afectează creierului și funcțiile de memorie. Majoritatea pastilelor care pot fi procurate fără reţetă au, în doze normale, un efect minim asupra psihicului.

Andreea își propune să evidențieze abuzul de medicamente printr-o lucrarea realizată din pastile farmaceutice înglobate în rașină epoxidică.
”Pharmakon” în greacă înseamnă deopotrivă medicament dar și otravă, elixir sau maleficiu.

ATOMA (Andreea Toma) este artist vizual, graphic designer și muralist care lucrează din București. Absolventă a Universității Naționale de Arte din București și membru co-fondator al galeriei Celula de Arta.
Cercetarea sa artistică se concentrează pe spațiul contemporan, abordând teme ce țin de manipularea la nivel de masă, prin intermediul mass-media și al rețelelor de socializare.
Mai multe despre activitatea sa gasiti pe https://atoma.ro/

Partener strategic: 
Carol 53, ATOMA, Wood be Nice
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio București FM, AGERPRES, Cațavencii, Spotmedia, Iqads, Zile și Nopți, Ziarul Metropolis, Observator Cultural, The Institute, Zeppelin, PRwave, Bookblog, 4arte, Design Events, Iqool, Munteanu, SMARK.

Celula de Arta 2023 
︎        ︎