Eveniment #60
29 februarie - 14 martie 2020

︎ event (external link)

IRLO︎
Ceci n'est pas une exposition


Aceasta nu este o expoziție, ci mai degrabă o vizită în atelier.

Spațiul de expunere este și atelier, motiv pentru care IRLO propune pentru o seară o abordare cât mai sinceră și naturală în privința panotării. Lucrările expuse au fost realizate preponderent în perioada ultimelor luni, de când folosește ca atelier acest spațiu. Altele au fost create în penultimul atelier, dar nu au fost expuse până acum. Așadar, IRLO s-a dat jos de pe pereți și a refăcut drumul de la pictura murală la pânză.

Sfinți, extratereștri, mercurioși, clarvăzători, cristoși sau budashi sunt câteva dintre temele recurente, care ne vor însoți de-a lungul serii alături de un strop de muzică acustico-electronică.

Stilul lui IRLO este cunoscut în special în raport cu mișcarea lowbrow, comics și graffiti, dar și datorită variațiunilor de teme pop suprarealiste și fantasy. În lucrările lui, personajele supranaturale se îmbină de fiecare dată cu teme mistice, uneori sub forma unor satire sau ironii controversate. Dialogul aparent repetitiv al personajelor sale reprezintă deseori înălțarea, trezirea conștiinței, o transformare ludică a sacrului evidențiată de contraste.
Partener strategic: 
Carol 53

Celula de Arta 2023 
︎        ︎