Eveniment #65
19 august - 2 septembrie 2020

︎ event (external link)

Alexandru-Ștefan Răduță︎
Portret


În perioada 19 august-2 septembrie, pentru spațiul Celula, Alexandru-Ștefan Răduță va prezenta un triptic intitulat „Portret”, părțile componente fiind numerotate cu cifre romane (I, II, III). 

Tripticul „Portret” își propune o explorare a degradării progresive a memoriei în trei ipostaze, asemănător evoluției unor boli mintale precum demența și Alzheimer. Tripticul este alcătuit din trei portrete trecând printr-o serie de schimbări ale personajului ilustrat de la prima parte (Portret I) spre ultima (Portret III). Deschiderea progresivă a fundalului reflectă o trecere dintr-un spațiu al bolii spre o stare de calm ce precedă moartea și ieșirea din hazardul mintal. Personajele suferă distorsionări anatomice, ca o extrapolare pentru cele psihice, capul personajelor fiind spiralat progresiv, din interior spre exterior, culminând printr-o dizolvare completă a direcțiilor în ultima ipostază a tripticului.

Alexandru-Ștefan Răduță este un artist emergent stabilit în București. Principalul său mediu de exprimare este colajul. Limbajul vizual caracteristic lucrărilor sale se definește printr-un spectru cromatic bogat și prin simplificarea formelor într-o reprezentare bidimensională a spațiului.

Partener strategic: 
Carol 53

Celula de Arta 2023 
︎        ︎