Eveniment #59
15 - 29 februarie 2020

︎ event (external link)

Schoppel Cut︎
Izgonirea din SeRAI


Schoppel Cut ilustrează printr-o poezie vizuală subiectul spaimei și al dezgustului simțite de creator față de cel abandonat.

Izgonirea din SeRAI reprezintă o alungare a marginalizaților: a celor minoritari etnic, a mamelor singure, a desfrânaților sau îndrăgostiților, a celor nemulțumiți de corpul lor sau a celor care se necinstesc prin venerarea orașului. Outsiderul este respins din cauza înfățișării, a obiceiurilor, însă nevoia de a găsi sensul condiției umane privind prin ochii inchizitorului social devine miza expoziției.

Seria de lucrări este o călătorie în propriul corp, printre propriile taxări primite din partea comunității, din dorința de a descoperi ce e corect sau greșit, indiferent de ocheanul istoriei. O colecţie de vise, conflicte şi întrebări sau o întoarcere la imagine prin care putem da chip trecutului, memoriei personale, vieţii urbane sau bucolice. O tehnologie a amintirii construită prin tăiat şi lipit hârtie, ca o formă de rezistenţă împotriva libertăţii date de digital, o punte între tradiţii artistice şi fantezii freudiene preocupate de pierdere, obiecte ale dorinţei şi teme subversive care bântuie prezentul, fie ele sociale, fie politice sau pur și simplu contrastele propriei culturi și propria ambivalenţă.

Text: Carla-Francesca Schoppel

Partener strategic: 
Carol 53

Celula de Arta 2023 
︎        ︎