Eveniment #93
2 - 16 decembrie 2021

︎ event (external link)

Jimmy Beans︎
Missing you in LA minor


“Missing you in LA minor” are la bază mai multe surse de inspirație, de fapt a pornit de la un concert al lui Thelonious Monk pe care îl ascultasem cu iubita mea ceva vreme în urmă.
M-a impresionat povestea acestui mare pianist și felul lui de a fi și legătura profundă pe care a avut-o cu Pannonica de Koenigswarter. Apoi, legat de titlu mi-am adus aminte de o piesă a lui Frank Zappa – Been to Kansas City in A minor, această piesă frumoasă care mereu îmi pune zâmbetul pe buze și îl vizualizez pe Zappa zâmbind pe sub mustață cu o țigară în colțul gurii.
Așadar am încercat, ca de altfel în mai toate lucrările mele, să surprind o stare, un moment. Îmi place să redau anumite stări aproape cinematografic. Ca și cum ai face un soi de stop-motion și ți-ar rămâne cadrul acela pe retină, revenind la tine ca o obsesie. Îmi place să creez imagini, să îngheț cumva stări și sentimente, să le dau culoare și formă.
Apoi, lucrarea a fost o provocare și din punct de vedere tehnic, încercând să mă joc și cu alte materiale precum lână, un material pe care nu-l mai folosisem înainte. O încercare de a pune împreună mai multe materiale și de a vedea rezultatul final.
În cele din urmă, lucrarea urmărește o stare de neliniște, de dor, de introspecție. O melancolie într-un fel sau altul omniprezentă.

Jimmy Beans – un pseudonim, o stare.
“Jimmy Beans a pornit într-un moment în care căutam un răspuns la dorința de a mă reinventa, la a avea un suflu nou, creativ vorbind. Și până la urmă, o nevoie de delimitare. Acest Jimmy Beans este creator de imagini, de vizual, o postură de dedublare. Îmi trag fața de Jimmy și nu mai sunt Andrei care face design de mic mobilier, linguri, ilustrații pe tricouri sau alte lucruri. Mă pot organiza mai bine așa, făcând o distincție între lucruri. Este pentru mine, dacă vreți, ca un soi de evadare dar cu scopul de a mă privi și primi mai bine. “

Partener strategic: 
Carol 53

Celula de Arta 2023 
︎        ︎