Eveniment #85
3 - 17 august 2021

︎ event (external link)

Alexandra Baciu︎
Oneness


"In urma cu cativa ani am auzit la un post de radio o stire: se descoperise faptul ca lumina, gravitatia si aurul au fost create in acelasi moment in timp al Big Bang-ului.

Parea ca toate texele din istoria filosofiei ar fi incercat sa explice ceea de stiinta a pus sub lumina atat de usor: gravitatia, ceea ce ne face sa ne apropiem unii de altii si impreuna de locul in care traim, lumina, cea fara de care nu putem fi, aurul, folosit dintotdeauna in practicile spirituale ca fiind o materializare a absolutului, continandu-le metaforic pe primele doua, lumina sacra, (gravitatia/iubirea) + lumina), au fost candva Unul.
Anul precedent a scos din noi mai multa lumina sau mai multa umbra, in functie de ceea ce am avut déjà in noi sau ceea ce am ales sa hranim. “Oneness” in contextual expositional de la Celula de Arta, este inceputul unei noi serii de picturi dedicata luminii din noi. ”

In sala expozitionala a parterului de la Carol 53, va fi expusa doar pentru seara vernisajului, o selectie din seria “Memories from Another Life”.

Alexandra Baciu, născută în Focșani, județul Vrancea, la 20 august 1982. În anul 2004 și în perioada 2007-2008 trăiește și lucrează în Statele Unite. În anul 2012 termină studiile Universității Naționale de Arte din București, secția pictură, după ce a studiază sub îndrumarea profesorilor Ștefan Câlția, Cezar Atodiresei Alexandru Rădvan și Petru Lucaci în perioada studiilor de master. În perioada 2009 - 2010 studiază pictură, sculptură, desen și gravură prin intermediul bursei Erasmus la Accademia di Belle Arti di Roma, sub îndrumarea profesorilor Giuseppe Modica si Pierluigi Berto cât și restaurare cu Claudia Alliata de Villafranca. În aceeași perioadă a fost rezidentă a Academiei di Romania in Roma și temporar, Veneția.

Expune în cadrul Festivalului M'Arte Live și Galleria Pigneto din Roma, Bienala Internațională de Pictură de la Chișinău, Ebiennale - Festivalul George Enescu din București și este activă ca curator și director artistic în cadrul Bucharest Art Week, prima ediție cât și expozițiile: Sweet Concrete la Elite Art Gallery UNESCO, Entropic Erosion, Human Cityscapes la Carol 53 în cadrul Nopții Caselor Culturale, Noaptea Albă a Galeriilor și alte evenimente, implicând în proiectele sale atât artiști români cât și străini (Macedonia, Franța, Polonia).

Rezidențe artistice: România, Lituania, Macedonia, Albania.

Light design de Roxana Mitarca Studio

Partener strategic: 
Carol 53
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio București FM, AGERPRES, Cațavencii, Spotmedia, Iqads, Zile și Nopți, Ziarul Metropolis, Observator Cultural, The Institute, Zeppelin, PRwave, Bookblog, 4arte, Design Events, Iqool, Munteanu, SMARK.

Celula de Arta 2023 
︎        ︎