Eveniment #78
28 aprilie - 7 mai 2021

︎ event (external link)

30% MADE IN UNARTE


Celula de arta organizează o expoziție manifest în perioada 28.04 - 07.05 în cadrul căreia vor fi expuse doar 30% din lucrările artiștilor români, procentul reprezintă modul în care UNARTE a ales să împartă drepturile de autor cu studenții, în ceea ce privește lucrările acestora, realizate în școală.

Joi 15 aprilie - s-a votat în Senatul Universității Naționale de Arte modificarea Regulamentului studenților prin care instituția a dorit să coopteze 70% din dreptul de proprietate al lucrărilor realizate ca tema de studiu în timpul pregatirii tinerilor artiști pentru formarea lor.

A S U N A B - Asociația Studenților UNArte București a creat o petiție ce a strâns 7000 de semnatari, impactul în spațiul public a fost unul extraordinar, mari artiști vizuali români, precum Dan Perjovschi, au sărit în apărarea tinerilor studenți.

Ulterior, Universitatea a îndemnat la un dialog deschis pe teme ce țin de experiența studentilor în timpul pregătirii lor.
Astfel prin acest demers s-a încercat expunerea publică a trăirilor ce au fost resimțite în tot acest timp.

Partener strategic: 
Carol 53, ATOMA , Wood be Nice
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio București FM, AGERPRES,
Cațavencii, Spotmedia, Iqads, Zile și Nopți, Ziarul Metropolis, Observator Cultural, The Institute, Zeppelin, PRwave, Bookblog, 4arte, Design Events, Iqool, Munteanu, SMARK.


Celula de Arta 2023 
︎        ︎