Eveniment #51
6 - 20 iulie 2019

︎ event (external link)

Irina Gache︎
Who are you?


Who Are You?
An Invitation to Self-Reflection

Artistul vizual Irina Gache îți propune prin intermediul unei instalații de artă să îți îndrepți privirea către interior și să încerci să răspunzi la o întrebare, dincolo de etichetele pe care ți le-a pus societatea, familia, prietenii sau cunoștințele: Cine Ești?

Când ți se cere să te definești ca să spui cine ești, de cele mai multe ori ai tendința, în funcție de circumstanțe și de cine îți pune întrebarea, să înșirui epitete și statute, care îți definesc persona, exteriorul. Ești artist, economist, profesor, vânzător, copywriter, student, jurnalist, programator, etc. Ești bun, rău, egoist, altruist, nervos, fericit, blând, agresiv, înțelegător, manipulator, etc. Dar cine ești TU de fapt, dincolo de toate cuvintele, diplomele, reușitele și eșecurile tale?

Într-o societate în care ca să fii acceptat ai fost nevoit să faci pe plac altora, să îți iei cel mai bun job, să ai cât mai multe diplome, să arăți și să te îmbraci în funcție de anumite etichete, cât de bine te cunoști pe tine, dincolo de toate astea?

Când pui capul pe pernă seara, înainte de culcare, cine ești? Cine ești tu cel din spatele unor cuvinte și emoții pe care le simți și le-ai simțit de-a lungul zilei?

Scopul întrebării și instalației Irinei este de a te provoca, la un dialog interior cu tine însuți/însăți, prin auto-reflecție, ca ulterior să poți avea o vedere mai unitară despre toate părțile care te alcătuiesc ca om, cu bune și rele. Irina este de părere că lumea ar fi mai echilibrată dacă am avea cât mai mulți curajul să ne uităm în propriul suflet, în loc să ne punem niște etichete nouă înșine sau celor din jur.

Irina Gache este o fotografă, pictoriță și scriitoare din București, care abordează în proiectele sale teme de natură psihologică și filosofică, pentru a-și îmbogăți bagajul de cunoștințe despre lumea interioară și a ajunge la un echilibru cu exteriorul, lucru pe care îl cere și celor care îi privesc lucrările. Mai multe despre proiectele și expozițiile sale poți afla vizitându-i website-ul.

Partener strategic: 
Carol 53

Celula de Arta 2023 
︎        ︎