Eveniment #43
23 februarie - 2 martie 2019

︎ event (external link)

Adela Conac︎
Obsesie


Mereu exista un obstacol, o limita rosie.
Exista un moment care obliga persoana sa caute semne, simboluri si definitii. Sa caute o proba supracereasca intr-o experienta sau o persoana, in ei insisi, iar 3 e cifra divina. El e punctul negru din piept ce ne uneste cu Dumnezeu fiindca el e perfectiune. 7, iubirea isi are radacinile in acest loc divin ce nu poate sa nu alieneze, nebunia poate fi benefica, daca persoana se lasa prada sentimentului, constienta de o posibila viitoare mare suferinta, aceasta modeleaza in a realiza procese pe care in mod normal un om neafectat nu le-ar permite. Ne face sa ne uitam pe noi sau aduce durere si implinire in acelasi timp, indiferent de rezultatul final.
Majoritatea fiintelor nu stiu intr-adevar sa iubeasca si descriu psihoza prin care curg, numind-o eronat iubire, isi materializeaza sentimentele prin filtrele nesigurantelor lor.
Artistul trebuie sa dobandeasca un suflet ca sa creeze, la fel cum animalul rational trebuie sa dobandeasca un suflet ca sa iubeasca, fara suflet nu exista inspiratie in cazul artistului, iar in cel din urma ramane pofta.
Poate iubirea sa se regaseasca in obsesie?

There is no agony
Only love, but no joy
To give it a purpose veiled with Glass.

Adela Conac este studenta in anul II la Universitatea Nationala de Arte Bucuresti, sectia ceramica.

Partener strategic: 
Carol 53

Celula de Arta 2023 
︎        ︎