Eveniment #39
17 noiembrie - 7 decembrie 2018

︎ event (external link)

Lucian Simion︎
Second life for this plotter


Suntem înconjurați de tehnologie din ce în ce mai nouă și uităm aparatele din trecut care ne-au fost de folosinta.

Prin acest proiect, Lucian, a oferit șansa unui plotter (HP Deskjet 650C) să fie altceva decât utilitar, oferindu-i o noua viață înainte de a-l trimite către reciclare. Instalația constă în construirea unui cadru artistic compus aproape în întregime (97%) din componentele originale ale plotterului.

„Upcycling” reprezintă folosirea deşeurilor într-un mod în care se generează o valoare mai mare decât cea a produsului inițial, de obicei în scopuri artistice sau pur și simplu funcționale.
Printre primele exemple din conceptul de „upcycling” sunt structurile din cutii de aluminiu, sticle, plastic şi cauciucuri construite de arhitectul american Michael Reynolds, faimos astăzi pentru inventarea conceptului de casă „navă-pământeană”, cu facturi zero pe întreaga viaţă.

Lucian Simion este fondatorul atelierului BițaColor activist de mediu, dj și tată devotat. A dezvoltat o pasiune pentru a construi obiente din piese care au avut altă întrebuițare în trecut. A început prin vopsirea cadrelor de biciclete într-un mod deosebit, confectionarea unor lămpi de birou folosind piese de bicicletă în proporție de 95% și trofee handmade pentru festivaluri și concursuri din domeniul bicicletelor.

Mai multe despre BițaColor pe www.bitacolor.ro
Muzica lui Lucian pe www.mixcloud.com/lucian-color

Partener strategic: 
Carol 53

Celula de Arta 2023 
︎        ︎