Eveniment #105
22 aprilie - 7 mai 2022

︎ event (external link)

Alexandru-Ștefan Răduță︎
Ghosts of my Dreams


GHOSTS OF MY DREAMS este o expresie a stării de alienare ce înglobează, de altfel, întreaga mea operă. Starea este exprimată în două temperaturi: cald și rece. Personajele singulare în compoziție sunt o formă de autoportret. Redarea lor antropomorfă este un simbol al depersonalizării. Cadrul din jurul personajelor joacă rolul de fereastră, reprezentând trecerea între două lumi. Este vorba trecerea de la real la amorf, la vis. Unde visul este în fapt o metaforă a disocierii.

Alexandru-Ștefan Răduță este un artist vizual stabilit în București. Opera sa se învârte în jurul tematicii alienării. Caracteristici stilistice includ: personaje antropomorfe, sintetizarea formelor, tensiune compozițională, atmosferă onirică. Medii de exprimare: pictură, colaj, artă digitală, desen, linogravură.

Partener strategic: 
Carol 53
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio București FM, Spotmedia, IQads, Zile și Nopți, Propagarta, Ziarul Metropolis, Observator Cultural, The Institute, Zeppelin, Modernism, PRwave, Bookblog, 4arte, Iqool, Munteanu, SMARK.
Artwork: Cristina Corobleanu

Celula de Arta 2023 
︎        ︎