Eveniment #104
16 aprilie - 15 mai 2022

︎ event (external link)

Gabriela Monica Tîrziu︎
Hiraeth


Gabriela Monica Tîrziu
(n. 1998, Sebeș, Alba) este un artist vizual care concepe și abordează prin lucrările sale o mitologie personală, redată printr-un filtru materist.

Lucrează intuitiv, plecând de la o stare efemeră pe care o deconstruiește treptat, abordând deseori problematica lipsei de apartenență la un la un loc fixat în spațiu și timp, stare acutizată treptat de-a lungul ultimilor ani. Seria expusă este, de altfel, o continuare a lucrărilor anterioare ce aduc în dialog paradoxurile copilăriei, ca perioadă formativă, aproape onirică prin însăși substanță și context.

Hiraeth, titlul seriei, este o stare asumată, regăsită într-un fel sau altul în aproape toate lucrările din serie, termenul definind însuși sentimentul dorului - dor de o casă, dor de acasă, dorul purtat unui loc care poate că nu a fost niciodată de fapt, și nici nu va fi, o pierdere irevocabilă a unui întreg regăsit ulterior doar în fragmente dispersate.

Featuring Kulterra

Debutând în luna aprilie 2022, programul Feat. Kulterra reprezintă într-un mod specific filozofia Kulterra Gallery: una a deschiderii și a dialogului marcat de curiozitate și de spirit de aventură.
Feat. Kulterra este o ușă deschisă, este vitrina dedicată invitaților; coridorul care duce spre Kulterra Art Store va găzdui ”artă în vizită”, fie că vorbim despre lucrări propuse de alte galerii ori de către artiști în mod direct.

Vitrinele culoarului care dau înspre curte, vor avea un chip nou în fiecare lună, atrăgând atenția vizitatorilor cu privire la artiști care nu sunt în mod necesar reprezentați de Kulterra Gallery, ba chiar dimpotrivă. De asemenea, alte galerii de artă vor putea ieși din propriile spații, ”migrând” simbolic, selectiv și temporar în vitrinele dedicate proiectului.

Feat. Kulterra este pariul prin care spiritul de competiție este domolit prin spiritul de colaborare; este materializarea convingerii că deși există mai multe galerii de artă și deși există un număr mare de artiști, până la urmă constituim, doar împreună, o comunitate. Și că doar împreună putem redefini propria noastră realitate. Începând de la câteva vitrine, prin natura lor transparente și întoarse spre lume.

Hiraeth I Gabriela Monica Tîrziu este primul eveniment care marchează colaborarea dintre Celula de Artă și Kulterra.

Partener strategic: 
??
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio București FM, Spotmedia, IQads, Zile și Nopți, Propagarta, Ziarul Metropolis, Observator Cultural, The Institute, Zeppelin, Modernism, PRwave, Bookblog, 4arte, Iqool, Munteanu, SMARK.
Artwork: Cristina Corobleanu

Celula de Arta 2023 
︎        ︎