Eveniment #103
9 - 23 aprilie 2022

︎ event (external link)

Aurelia Chiru︎
Firul vieții


"Lucrările expuse fac parte din proiectul personal demarat în 2018, Autoportret organic, care s-a dezvoltat din cel figurativ ca o nevoie de a ieși din bidimensional și ca urmare a experimentării cu acrilic prin crearea de forme sculpturale, volumetrice, ajungând să mă folosesc de obiect, film, instalație și performance pentru a putea transmite ceea ce mi-am propus.

Este un proces de sublimare survenit ca urmare a unui mecanism de protecție a psihicului prin transformarea tensiunii în creație, folosind un limbaj al simțurilor în care am încercat să comunic și să redau aspecte biografice prin asocieri de elemente și prin explorarea calităților senzoriale ale culorilor, formelor și materialelor, mesajul fiind scopul principal în ideea că acesta poate fi ascultat și înțeles.

Pentru mine arta este o platformă a emoției și a dialogului mental. Activitatea de cercetare și creație artistică înseamnă asimilarea etapelor ce au definit istoria artei și transmiterea emoției prin filtrul propriu al gândirii și al experimentării, provocare ce poate deschide calea către un limbaj propriu, sincer și care reflectă contextul creativ.

Scena artei trebuie să rămână un teritoriu prietenos al schimbului de emoție între artiști și spectatori, fără strategii care diminuează avântul creator și autenticitatea."

Aurelia Chiru este din București și a absolvit Universitatea Națională de Arte din București, licență și master, secția Pictură, promoția 2020-2021.

Partener strategic: 
Carol 53
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio București FM, Spotmedia, IQads, Zile și Nopți, Propagarta, Ziarul Metropolis, Observator Cultural, The Institute, Zeppelin, Modernism, PRwave, Bookblog, 4arte, Iqool, Munteanu, SMARK.
Artwork: Cristina Corobleanu

Celula de Arta 2023 
︎        ︎